Noutăți

Stimați colegi, Dragi studenți, Dragi elevi,

Facultatea de Inginerie vă invită să participați la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești "Anghel Saligny" (SNCSS "Anghel Saligny"), ediția a XV-a, organizată în perioada 16-17 Mai 2024. SNCSS "Anghel Saligny" este un eveniment tehnico-științific organizat anual de Facultatea de Inginerie pentru studenții înscriși în programele de studii universitare de licență și masterat. De asemenea, se va organiza și secțiunea "Astăzi elev - Mâine student", dedicată elevilor din învățământul liceal. 

Cercetarea științifică are un rol semnificativ în procesul educațional, fiind un element cheie în formarea viitorilor specialiști, care trebuie să facă față provocărilor permanente de pe piața muncii. Acest eveniment reprezintă un prilej de cunoaștere a preocupărilor elevilor și studenților și, totodată, un de schimb de idei în domeniul Științelor Tehnice.

Programul sintetic al Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti “Anghel Saligny” (SNCSS „Anghel Saligny”), ediţia a XVI-a, 2024 este următorul:

16 Mai 2024

09:30 - 10:00

Deschiderea SNCSS „Anghel Saligny” 2024

10:00 - 11:30

Prezentări pe secţiuni 

11:30 - 11:45

Pauză de cafea și networking

11:45 - 13:00

Prezentări pe secţiuni 

13:00 - 14:00

Pauză de prânz

14:00 - 17:30

Prezentări pe secţiuni 

17:30 - 18:00

Concluzii

17 Mai 2024

09:00 - 10:00

Jurizare și deliberare

10:00 - 13:00

Festivitatea de premiere - Facultatea de Inginerie, Corp D, sala D12

13:00 - 13:15

Închiderea SNCSS „Anghel Saligny”, ediţia a XVI-a, 2024

Mai multe detalii pe: https://www.scss.ugal.ro/index.php/facultati/facultatea-de-inginerie sau în programul detaliat al evenimentului.

Vă așteptăm!

Mult succes tuturor!

Concursul Regional de Desen Tehnic și Autocad, ediția a VIII-a, 2024

 

Facultatea de Inginerie în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Galați au organizat în ziua de 14 mai 2024, cea de-a VIII-a ediție a CONCURSULUI REGIONAL DE DESEN TEHNIC ȘI AUTOCAD. La concurs au participat 60 de elevi de la următoarele licee: Liceul Tehnologic „Costache Conachi” din Pechea, jud. Galaţi, Liceul Tehnologic ,,Aurel Vlaicu” din Galați, Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi” din Oneşti, jud. Bacău, Liceul Tehnologic ,,Elena Caragiani” din Tecuci, jud. Galați, Liceul Tehnologic ,,Paul Dimo” din Galaţi, Liceul Teoretic ,,Sfânta Maria” din Galaţi, Liceul Tehnologic ,,Panait Istrati” din Brăila, Liceul Tehnologic ,,Dumitru Mangeron” din Bacău și Liceul Tehnologic „Radu Negru” din Galați.

În urma corectării lucrărilor, comisia de concurs a stabilit acordarea următoarelor premii:

Secţiunea AutoCAD - 2D: 

  • Premiul I: Popa Elena Ionela, Liceul Teoretic ,,Sfânta Maria” din Galați;
  • Premiul al II-lea: Arslan Yuji, Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi” din Onești, jud. Bacău;
  • Premiul al III-lea: Mirică George Cristi, Liceul Tehnologic ,,Costache Conachi” din Pechea, jud. Galați;
  • Menţiuni:
    • Bogdan Codrin Ionuț, Liceul Tehnologic ,,Paul Dimo” din Galați;
    • Vargheș Georgian Mădălin, Liceul Tehnologic ,,Paul Dimo” din Galați;
    • Ciocîrlan Robert Marian, Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi” din Onești, jud. Bacău;
    • Bejan Norbert, Liceul Tehnologic ,,Dumitru Mangeron” din Bacău;
    • Cilof Vasile Daniel, Liceul Tehnologic ,,Dumitru Mangeron” din Bacău;
    • Petrea Alessia Melania, Liceul Teoretic ,,Sfânta Maria” din Galați.

Secţiunea Desen Tehnic:

  • Premiul I: Popa Marian Damian, Liceul Tehnologic ,,Radu Negru” din Galați;
  • Premiul al II-lea: Bulai Gabriel, Liceul Tehnologic ,,Radu Negru” din Galați;
  • Premiul al III-lea: Costan Alessandro, Liceul Tehnologic ,,Radu Negru” din Galați;
  • Menţiuni:
    • Mihai Denisa Georgiana, Liceul Tehnologic ,,Costache Conachi” din Pechea, jud. Galați;
    • Popa George, Liceul Tehnologic ,,Radu Negru” din Galați;
    • Iftimie Nicolas, Liceul Tehnologic ,,Radu Negru” din Galați.

Felicitări premianților, participanților și organizatorilor!

 

 

 

Liste FINALE BURSE, an universitar 2023 - 2024, Semestrul al II-lea


S-au afişat listele FINALE cu beneficiarii burselor de performanță, burselor sociale, burselor statului român, semestrul al II-lea, 2023-2024, în secțiunea STUDENȚI --> BURSE

Data afisării:  18 Aprilie 2024, ora 16:00

 

170 de ani de la nasterea lui Anghel Saligny

 

Asociaƫia Generală a Inginerilor din România (AGIR) Sucursala Galaƫi şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaƫi vă invită vineri, 26 aprilie 2024, ora 10.30, în sala D03 (Str. Domnească nr. 111, Corp D, parter) să participaƫi la evenimentul intitulat „Arc peste timp – provocări şi soluƫii inginereşti în construirea podurilor emblematice peste Dunăre la Cernavodă şi Brăila”, prilejuit de împlinirea a 170 de ani de la naşterea lui Anghel Saligny.

Prezentarea Podului Carol I de la Cernavodă va fi făcută de domnul inginer George M. CROITORU, membru titular al Diviziei de Istoria Tehnicii din cadrul Comitetului Român de Istoria şi Filozofia Ştiinţei şi Tehnicii (CRIFST) şi membru al Comisiei de Istorie a Oraşelor din România, ambele aflate în structura Academiei Române, membru al AGIR, al Societăţii Experţilor Tehnici Extrajudiciari şi Consultanţi şi al Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri.

Podul suspendat de la Brăila va fi prezentat de domnul inginer Dan SIMA, absolvent al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, specializarea Poduri şi Tuneluri, reprezentantul IHI (constructorul podului).

Scopul celor două prezentări de poduri este de a evidenƫia spiritul de inovare al inginerilor și de a demonstra capacitatea de a soluƫiona diferit probleme asemănătoare ridicate la construcƫia podurilor, dar apărute în epoci diferite.

Deoarece construcƫia de poduri este nu numai o acƫiune cu scop utilitar, ci şi o exprimare artistică, conceptul de pod având şi valoare simbolică, în cadrul evenimentului vor fi prezentate şi podurile reprezentate pe bancnotele euro. Prezentarea podurilor va fi realizată de ȘL dr. ing. Luigi MISTODIE, cadru dicatic la Facultatea de Inginerie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaƫi, un pasionat al acestui tip de structuri. De aseemenea, în cadrul întâlnirii, colegul nostru va pune la dispoziƫia participanƫilor o prezentare în realitate virtuală a podului Carol I, pod care este declarat monument istoric, dar care, în prezent, nu se vizitează.

Program „Euro 200” privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, pentru elevi și studenți cu venituri mici în anul 2024

 

Programul „Euro 200” privind acordarea unui ajutor financiar studenților în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, reglementat prin Legea nr. 269 din 16 iunie 2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, cu modificările și completările ulterioare, prin Hotărârea Guvernului României nr. 1294 din 13 august 2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, cu modificările și completările ulterioare, și prin Ordinul Ministrului Educației nr. 4138 din 3 aprilie 2024 privind aprobarea Calendarului pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare pentru anul 2024 se desfășoară și în anul 2024 - https://www.ugal.ro/anunturi/stiri-si-evenimente/13352-program-euro-200-18-aprilie-2024

Mai multe detalii / Calendar...